YouTube i Norge i dag

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp. I følge Ipsos har 40 prosent av nordmenn over 18 år en profil på plattformen, men hele 69 prosent bruker YouTube månedlig eller oftere. Det er nemlig slik at du ikke behøver en profil for å se på innholdet som blir publisert. YouTube er ikke bare underholdning, men også én av verdens største søkemotorer. Kanalen blir ofte brukt for å finne informasjon, samt løsninger på problemer.

Hvorfor burde bedriften din benytte seg av YouTube?

YouTube er en god kanal å bruke for å bygge merkevarekjennskap. Mange brukere foretrekker video, mye på grunn av at man enklere prosesserer og husker visuell informasjon, sammenlignet med tekst. Vi ser også nå at både sosiale medier og søkemotorene prioriterer videoinnhold – da folk gjerne bruker mer tid på nettsider med video. Siden YouTube baserer seg mye på søk i søkefeltet, er det viktig med et godt optimalisert videoinnhold. Dette vil gi deg bedre rangeringer både i YouTube, men også i søkemotorer som Google.

Videoinnholdet ditt kan også brukes til betalt annonsering, og bedriften din kan oppnå gode resultater ved å markedsføre seg gjennom YouTube. Her finner du spennende muligheter til nøyaktig styring mot målgrupper basert på for eksempel innholdskategorier (for eksempel hagestoff), kjøpsintensjon (for eksempel at noen er på jakt etter bolig), geografi og demografi.

Dette kan vi hjelpe deg med:

Vi i Kalibrert har lang erfaring med digital markedsføring og kan hjelpe deg med de fleste aspekter ved kommunikasjon og betalt annonsering på YouTube:

Strategi og planlegging
Søkemotoroptimalisering
・Opprette en YouTube-kanal
・Målgruppeanalyser
・Kampanjeplanlegging og kampanjekjøring
・Kurs og opplæring i Google Ads (som brukes for annonsering på YouTube)