Hva er sosiale medier?

Sosiale medier baserer seg på digitale plattformer hvor mennesker kommuniserer med hverandre i et mange-til-mange-forhold, hvor innholdet hovedsakelig blir skapt av brukerne selv. Disse plattformene er viktige distribusjonskanaler (om ikke de viktigste) for mange selskaper i dag. Foruten Facebook, Instagram og LinkedIn, som er de mest etablerte kanalene innen bedriftsmarkedet, har også Snapchat og YouTube en økende popularitet blant bedrifter. I disse kanalene prøver bedrifter daglig å engasjere og påvirke.

Hvorfor bør bedriften din ha et bevisst forhold til sosiale medier?

Sosiale medier baserer seg på digitale plattformer hvor mennesker kommuniserer med hverandre i et mange-til-mange-forhold, hvor innholdet hovedsakelig blir skapt av brukerne selv. Å være tilstede i sosiale medier handler om å være tilstede på de plattformene eller kanalene som målgruppen din bruker. De ulike sosiale mediene har ulike bruksområder og ulik sammensetning av nedslagsfelt. Vi ser at mange bedrifter i dag har en Facebook- eller LinkedIn-side hvor de poster innlegg nå og da. Det de ofte mangler er en strategi for innholdsmarkedsføring eller annonsering. Dette kan føre til at konkurrenter tar en sterkere posisjon.

For å få spredd budskapet ditt til de riktige målgruppene, benytter stadig flere og flere seg av digitale kampanjer. Her får du muligheten til å målstyre budskapet ditt på en effektiv og profesjonell måte, samt muligheten til å treffe nye, potensielle kunder.Disse plattformene er viktige distribusjonskanaler (om ikke de viktigste) for mange selskaper i dag. Foruten Facebook, Instagram og LinkedIn, som er de mest etablerte kanalene innen bedriftsmarkedet, har også Snapchat og YouTube en økende popularitet blant bedrifter. I disse kanalene prøver bedrifter daglig å engasjere og påvirke.

Hva kan sosiale medier gi din bedrift?

Med en gjennomtenkt digital markedsstrategi som er tilpasset målgruppen til bedriften din, samt utfordringer og ambisjoner, kan du ta en sterk posisjon i markedet. I sosiale medier kan du styre bedriftens digitale kommunikasjon og markedsføring på en effektiv og kostnadseffektiv måte.

Gjennom effektiv bruk av sosiale medier kan du:
・Få økt synlighet og bygge merkevarekjennskap
・Servere relevante og nyttige budskap til dine konkrete målgrupper
・Øke trafikk til nettsiden, henvendelser og salg