Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

Søkemotoroptimalisering, også kalt SEO (Search Engine Optimization), handler om å få nettsidene dine til å rangere best mulig i søkemotorer – som Google. En god rangering betyr at ditt innhold og nettside listes foran annet innhold. Søkemotorer belønner nettsider og innhold som betraktes som relevante for folk som søker.

Det er flere forhold som påvirker søkemotorers rangering, og algoritmene til for eksempel Google er komplekse og i stadig endring. Dette gjør SEO til et dypt og omfattende fagfelt, der mange bedrifter trenger ekstern hjelp til å analysere, prioritere og gjennomføre fornuftige tiltak.

Hvorfor er søkemotoroptimalisering viktig for din bedrift?

Å jobbe med SEO handler om å være relevant og synlig for dine potensielle kunder. Søk har fått en økende betydning når beslutninger skal tas, og når det gjøres et søk har folk ofte et konkret behov. Nettopp da gjelder det at din bedrift vises frem på attraktiv måte, helst listet foran konkurrentene.

For mange bedrifter er trafikken fra organisk søk den største og mest lønnsomme kilden til trafikk. Til tross for en betydelig arbeidsinnsats, spesielt i forhold til innholdsproduksjon, vil du kunne se langvarige effekter av smart SEO-arbeid. Vi anbefaler som oftest å starte arbeidet med en søkeordsanalyse. Den vil avdekke søkevolum, dagens rangering og konkurranse på ulike søkeord.

Hva kan søkemotoroptimalisering gi din bedrift?

Arbeid med søkemotoroptimalisering vil kunne gi deg konkurransefortrinn og vil bidra til:

・Økt synlighet og økt trafikk til nettsidene dine
・Bedre landingssider og høyere brukeropplevelse
・Flere relevante besøkende som kan gi økt salg for din bedrift